Skip to main content

Der er 3 eller 4 migrænefaser, alt efter om du har migræne med eller uden aura. Du kan læse om den første migrænefase prodome eller på dansk før-migræne her.

Den anden fase hedder aura og er kendetegnet ved:

  • Synsforstyrrelser f.eks. i form af zig-zag mønster
  • Midlertidig synssvigt f.eks. i form af blind spots
  • Afasi
  • Lammelser eller en snurrende fornemmelse i dele af kroppen f.eks. hånden eller kinden
  • Følsomhed overfor berøring (også kaldet allodyni).

Aura opstår formodentlig som følge af en kemisk eller elektrisk bølge, der bevæger sig over forskelllige områder i hjernen. For eksempel det område der har med synet at gøre og deraf opstår synsforstyrrelserne.

Aurafasen kommer inden hovedpinen, men kan også komme uden at hovedpinen kommer bagefter. Symptomerne kan minde om en blodprop i hjernen, men oftest varer aurafasen fra omkring en halv time til en time, før symptomerne forsvinder igen.

Har du migræne med aura og hvordan oplever du det?

I bogen Mor med migræne har vi interviewet 8 kvinder med migræne, der repræsenterer forskellige faser i det at stifte familie. Blandt andet har vi interviewet Christina, der fik sit første anfald i graviditeten og hun troede rent faktisk, at hun havde fået en hjerneblødning. Du kan læse et uddrag af interviewet med Christina her.

Hvis du har migræne med aura, anbefales det, at du venter med at tage triptaner, indtil aurafasen er ovre.

Den næste migrænefase er hovedpinen og den kan du blive klogere på her.