Skip to main content

Opskriften er fra bogen Jamie Oliver det er mere bar’ mad. PP Forlag. 2003.

Ingredienser til 4-6 pers:

 • 2 spsk. smør
 • Evt. 2 fed hakket hvidløg *
 • 1 finthakket løg *
 • 450 g skrællede jordskokker i mindre stykker
 • 225 g skrællede kartofler i mindre stykker
 • 2 tsk. timian
 • 1 liter fond. Brug gerne Touch Of Tastes grøntsagsfond, den indeholder ikke citronsyre (E330)
 • 150 g marcarpone
 • Salt, peber
 • Evt. 250 g grofthakkede hasselnødder *
 • Frisk koriander, basilikum eller oregano

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en stor gryde og sautér hvidløg, løg, jordskokker, kartofler og timian ved svag varme. Tilsæt fond, bring i kog og lad det simre i en halv times tid, til kartofler og jordskokker er møre. Pisk suppen igennem, så den stadig er meget grovkornet eller blend den ensartet med en stavblender. Varm suppen op igen, tilsæt mascarpone og smag til med krydderier. Drys med hasselnødder og friske krydderurter inden servering.

Velbekomme!

Ps. Ingredienser markeret med * kan trigge migræne. Har du brug hjælp til at kortlægge dine triggere, i kosten eller på andre områder i livsstilen så kontakt mig gerne her. Du får mulighed for øget livkvalitet i form af mere migrænefri tid. Tid som du kan bruge sammen med dem du holder af <3